Nutidens Kvinder Næstved

Mandag den 16 Januar 2023

 Anne Laxholm


Foredraget er baseret på Anne Laxholms bog: ”Giv mig et år”, hvor Anne fortæller om sit liv i dansever-denen. Anne vil bl.a. fortælle om, hvordan dansen bragte hende og hendes mand sammen, om deres fælles danseeventyr i England og rejsen tilbage til Danmark 28 år senere. Til trods for at dansen på mange måder har været et stort eventyr, førte det samtidig til en masse udfordringer – både i forbindel-se med dansekarrieren, men også i forhold til livets andre aspekter – heriblandt deres ægteskab, partner-skab og ikke mindst rollen som iværksætter.
Et foredrag om en karriere som elitesportsudøver, rollen som iværksætter,
medejer af et succesrigt firma og ikke mindst rollen som en af de populære dommere i TV2’s underholdningsprogram ”Vild med Dans”

Mandag den 20 Februar 2023

Generalforsamling


Efter generalforsamlingen kommer

CMP ONE med det borgerlige navn Claus Michael Pedersen

Claus er tegner og maler med rødder i graffiti,hip-hop og breakdance kulturen. Han er kendt over hele verden for sin kunst, der ofte er holdt i enkle farver, og som har motiver fra New York i 70’erne og 80’erne. Selvom inspirationen er amerikansk,har Claus base i Næstved. Her har han altid boet,og her har han lige siden han var ung, været med tilat skabe et stærkt hip-hop og graffiti miljø. Han har også fået internationalekunstnere med rødder i netop graffiti miljøet til at komme til Næstved, for at udsmykke byens gavle.

CMP ONE laver både gavlmalerier, små og store lærreder og tegninger med tusch. Når han ikke lige maler og tegner er han afdelingsleder på Næstved Ungdomsskole.

Claus vil fortælle om gavlmaleriernes tilblivelse, og om projektet Næstved

Kulturby. Det handler om udsmykning af kedelige anonyme gavle i Næstved, der forvandles til kunstværker takket være CMP ONE’s store internationale kontakter fra graffiti miljøet

Tirsdag den 11 April 2023

Tine Götzshe


En stribe af tilfældigheder og mangel på masterplan kombineret med arbejdsomhed, entusiasme og viljen til at sige ja til de muligheder, der opstår. Det er ingredi-enserne i en ikke særligt planlagt karriere, der førte Tine
Götzsche fra en trist hverdag som arbejdsløs erhvervssproglig korrespondent til prisbelønnet vært på TV Avisen med både statsministerdueller og kongelige transmissioner i bagagen. En bagage, der nu har givet hende modet til at springe ud som selvstændig og blive chef i sit eget liv.

Tirsdag den 11 April 2023

102 Års Fødselsdag 

Underholning ved D’os
D’os består af de to brøde, Per & Henning Sørensen, som har spillet siden skolealderen, mange år som professionel, enkelte gange bl.a. med John Mogensen, Peter Belli, Volmer Sørensen, Grethe Sønck mm.
De har derfor mange års erfaring i at give festen den helt rette stemning. Repertoire består bl.a. af ældre og nyere dansk musik og udenlandske hits. Der er altså rigtig mange gode blandede melodier, så der er noget til enhver, både de yngre og dem med lidt flere år bag sig. Det hele i et behageligt lydni-veau, så alle kan tale sammen og få en god oplevelse.

Onsdag den 7 Juni 2023

Heldagstur: Til Roskilde Domkirke/ Sagafjord , frokost og kaffe indtages på Sagafjord.

Foto af Mik Dahl/Storyflight

Turen går til Roskilde, hvor vi først besøger Roskilde Domkirke.
Her inviteres vi på en guidet omvisning, 1000 år på 1 time, hvor vores guider åbner op for Domkirkens skatte, vi opdager hvorfor Domkirken er på UNESCOS’s liste over verdensarv samtidig med at
vi får en hyggelig oplevelse.Herefter går turen videre til havnen i Roskilde, hvor der er
ombordstigning på skibet Sagafjord.
Et skib der oprindelig er norsk, og som blev leveret som bil- og passagerfærge i foråret 1957.
Efter en omskiftelig tilværelse i Norge kom skibet til Danmark i 1988 og den 23. juni 1989 stævner Sagafjord ud på sin jomfrutur som restaurantskib.
Sejladsen på Roskilde Fjord varer 2½ time, og ombord bliver der serveret frokost incl. en genstand samt kaffe.Når vi går i land efter en forhåbentlig smuk tur på Fjorden går
turen direkte retur til Næstved.

Torsdag den 24 August 2023

Heldagstur til Lolland - Femern Bælt udstillingscenter og Frederiksdal kirsebær.

Først besøger vi Femern Bælt udstillingscenter der giver et grundigt indblik i alle facetter af arbejdet - gennem både billeder, modeller og film - af byggeriet af den 18 km lange tunnel, der forventes åbnet i 2029. Vi vil blive vist rundt af guide, der fortæller om projektet og besvare spørgsmål.
Så kører vi - ganske kort - til Udsigtsplatformen, tæt på selve byggepladsen.

Her kan vi se ud over arbejdet til lands og til vands. Der står en kraftig kikkert, så man kan se helt tæt på blandt andet byggeriet af nedkørslen til tunnelen få hundrede meter væk, og det omfattende arbejde ud for kysten.
Vores frokost incl. en genstand, indtager vi på Restaurant Fjorden i Nakskov, med skøn udsigt til naturen.
Derefter kører vi videre til Frederiksdal Kirsebærvin, hvor vi får et indblik i den prisbelønnede danske vinproducent Frederiksdal Kirsebærvins historie og produktion.
Rundvisningen starter med et glas mousserende kirsebærvin foran Vineriet, hvor vi får historien om kirsebæreventyrets start.
Herefter går vi en tur i plantagen, som ligger i umiddelbar forlængelse af

Vine-riet, og her hører vi om det unikke danske Stevnskirsebær, plantagerne og dyrkningsmetoderne.
Tilbage i Vineriet, hvor vinen lagrer - får vi indblik i produktionen af de

forskellige vine - naturligvis er der smagsprøver undervejs.
Vi slutter med eftermiddags kaffen, inden vi kører mod Næstved.

Frederiksdal

Billede fra Femern A/S

Torsdag den 14 September 2023


Janni Pedersen

Hvordan griber man det an, når en pårørende til en dræbt kvinde henvender sig og spørger: Hvordan så hun ud? Eller når voldsomme billeder lander i udsen-delsesrækken og man som studievært, skal informere seerne og finde de rigtige ord, der beskriver, hvad der sker – uden at være for dramatisk. Det er et af de man-ge spørgsmål og en af de udfordringer, Janni Pedersen har fået gennem knap 20 år som krimi- og retsreporter på TV2 Nyhederne og studievært på TV2 NEWS.
Janni Pedersen har dækket de værste drabssager, voldtægtssager, pædofilisager og terrorsager og har et indgående kendskab til, hvad der foregår i de danske retssale. Hvad der udspiller sig i en retssal er tit spejlet på, hvad der foregår i det øvrige samfund.
Hør Janni Pedersen berette fra ”frontlinjen” under store politiaktioner, fra hendes dækning af de største krimisager og livet som studievært .

Torsdag den 23 Oktober 

Jesper Lohmann og Mads Kjølby

Åbenhjertige fortællinger fra et modent handyr.


 

I en skøn blanding af anekdoter og god musik tager  skuespiller og sanger Jesper Lohmann publikum med på en rejse ad kærlighedens vej og vildveje. 

Han har været vidt omkring– arbejdsmæssigt såvel som   privat. I alle genre har han boltret sig og været rundt, oppe og nede og smagt på ganske meget af hvad livet kan byde på. Nu deler han rundhåndet ud af gode historier og anekdoter i et intimt show med humor, alvor og god musik. Alt sammen leveret med et glimt i øjet og det sædvanlige swing vi kender ham for.

Han akkompagneres af guitarist Mads Kjølby og byder undervejs på sange fra bl.a. Otto Brandenburg, Elvis og danske viser.  

SÅ velkommen til en swingende, sansende og åbenhjertig aften, med et  maskulint og modent handyr… en snart uddøende race. (Så skynd jer mens lager haves 😉) ”

 

Torsdag den 23 November 2023

Foreningens Årlige Bankospil

Medbring gerne selv kaffe.
Øl , vand og vin kan købes.
Kr. 20,00 pr. plade / 3 plader kr. 50,00

Onsdag den 12 December 2023

Julesfslutning

Juleafslutning:
D’os
Underholder med diverse
Julemelodier som alle kan synge med på.

Mandag den 15 Januar 2024


Sofie Lassen-Kahlke

 

Foredraget med Sofie Lassen-Kahlke tager udgangspunkt i hendes bog ”RAMT”, som hun udgav for et års tid siden. Her fortæller hun om sit liv og rejsen som skuespiller til forfatter og om livet som kvinde i 40’erne på godt og ondt, og alt det der følger med.

 

Sofie deler ud af personlige hverdagsfortællinger, og taler om hvad der egentlig gør hende lykkelig ?

 

Juleafslutning

Mandag den 13. December 2021

Vores faste nissebande Butterflies

kommer igen i år og underholder os

med julens sange.

Mandag den 16. Januar 2023

Anne Laxholm

Foredraget er baseret på Anne Laxholms bog: ”Giv mig et år”, hvor Anne fortæller om sit liv i danseverdenen. Anne vil bl.a. fortælle om, hvordan dansen bragte hende og hendes mand sammen, om deres

fælles danseeventyr i England og rejsen tilbage til Danmark 28 år senere. Til trods for at dansen på mange måder har været et stort eventyr, førte det samtidig til en masse udfordringer – både i forbindelse med dansekarrieren, men også i forhold til livets andre aspekter – heriblandt deres ægteskab,

partnerskab og ikke mindst rollen som iværksætter.

medejer af et succesrigt firma og ikke mindst rollen som en af de populære dommere i TV2’s underholdningsprogram ”Vild med Dans” .

Nyeste kommentarer

23.10 | 05:35

Hej Karin Jeg skal bruge følgende oplysninger Adresse Tlf.nr Mail Mvh ...

22.10 | 15:08

Jeg har læst jeres program der er flere ting jeg gerne vil deltage i.

21.04 | 19:36

Tak for en rigtig god dag, med dejlig mad og god underholdning. ...

09.04 | 09:27

Har fået en ny mail adresse