Arrangementer 20121

Tine Götzshe

Mandag den 17. Januar 2022

 

 Tine Götzsche

 

 

En stribe af tilfældigheder og mangel på masterplan kombineret med arbejdsomhed, entusiasme og viljen til at sige ja til de muligheder, der opstår. Det er ingredienserne i en ikke særligt planlagt karriere, der førte Tine Götzsche fra en trist hverdag som arbejdsløs erhvervssproglig korrespondent til prisbelønnet vært på TV Avisen med både statsministerdueller og kongelige transmissioner i bagagen. En bagage, der nu har givet hende modet til at springe ud som selvstændig og blive chef i sit eget liv. 

 

 

Generalforsamling

Mandag den 21. Februar 2022

 

 Generalforsamling med efterfølgende underholdning.

D’os

D’os består af de to brøde, Per & Henning Sørensen, som har spillet siden skolealderen, mange år som professionel, enkelte gange bl.a. med John Mogensen, Peter Belli, Volmer Sørensen, Grethe Sønck mm.

De har derfor mange års erfaring i at give festen den helt rette stemning. Repertoire består bl.a. af ældre og nyere dansk musik og udenlandske hits. Der er altså rigtig mange gode blandede melodier, så der er noget til enhver, både de yngre og dem med lidt flere år bag sig. Det hele i et behageligt lydniveau, så alle kan tale sammen og få en god oplevelse.

 

 

 

 

 

Jesper Vollmer

Mandag den 4. April  2022

 

  

Jesper Vollmer 

 

Andre har været nysgerrige på, hvordan det har været at arbejde i det kongelige køkken. Inden ulykken var Jesper i 10 år køkkenchef for Regentparret. Derfor holder Jesper nu også et spændende foredrag om sine 10 år i det kongelige køkken.

Det skildrer Jesper Vollmer i enfortælling om sin første stilling som køkkenchef. Hvordan er det at komme ind fra siden og skulle overtage et køkken med mange hundrede års traditioner. Hvilke arbejdsrutiner er der, og hvor svært er det at ændre og præge et så traditionelt hus, der jo på en gang er fuld af traditioner, men samtidig er en moderne arbejdsplads, der følger med tiden. En stilling der i høj grad bar præg af "hvordan man altid har gjort". Det fik han prikket lidt til. Efter HKH Prins Henriks død, giver Jesper bl.a. et mere nuanceret billede af Hoffet.

 

100-års fødselsdag

Torsdag den 21. April 2022 

Fødselsdagen afholdes i år på Gyrstinge Skovkro.

Der er transport fra Rådmandshaven kl. 10.00 og retur fra kroen kl. 17.00.

 

Deltagerantallet er i skrivende stund begrænset til 280 personer, dette kan nå at ændre sig på grund af covid –19, så det bliver annonceret på hjemmesiden og i ugeavisen den 23. februar 2021.

Man er først tilmeldt turen når man har indbetalt beløbet.

Refusion er kun muligt ved covid-19 restriktion = aflysning.

 

Menu:                               

Varmrøget laks med urtecreme og sprød rugbrød, hertil brød og smør.

Kalvesteg stegt som vildt med surt, sødt og waldorfsalat.

Hertil hvide og brune kartofler samt vildtsauce.

2 genstande ( øl, vand, vin.)

Kaffe, the og lagkage.

 Underholdning:

Køie og Lindegaard 

Vi spiller et omfattende udvalg af evergreens og hotn`sweet  -melodier af både dansk og international herkomst. Vi præsenterer en genre og instrumentkombination, der sjældent høres, og lover en succes med musikalsk garanti

 

 Herrekoret Herluf Trolle

 - korets kendingsmelodi (La Jesucita)

- Karl og Ann-Katrin

- Stjernelys

- Love me tender

- Man skal aldrig sige aldrig

- Nina, kære Nina

- Alle sømænd er glade for pi'r

- Mandalay

- Visen om de 18 svaner

- Det var en lørdag aften

- En lille båd, der gynger

- Barndommens land

  • Kun for sjov.

Keld og Hilda

I showet ”60 + 40 = 100 år” kan publikum opleve en musikalsk tour de force gennem Keld & Hildas lange karriere. Her er toner tilbage fra tiden, hvor Keld blev Danmarksmester i pigtråd i 1965. Her er også historien om, hvordan der gik ”gadekær i pigtråden”, og om hvordan Keld & The Donkeys skrev dansk musikhistorie og formåede at fusionere pigtråd med schlager-musik. Det resulterede bl.a. i hits som Ved landsbyens gadekær, Jeg ringer på fredag og Do You Speak English. For sjov var Hilda med på indspilningen af hittet Do You Speak English. Der skulle imidlertid gå 5 års overtalelse før Keld fik Hilda med på scenen. Hvordan debut’en forløb, vil Hilda fortælle, men lad os røbe, at det ikke var en let start.

 

Heldagstur til Amagermuseet og Dragør By

 Onsdag den 18. Maj og

Onsdag den  25 Maj

Heldagstur til Amagermuseet og Dragør By

 

 

Amagermuseet i Store Magleby fortæller om Amagers historie gennem egnsdragter, boligindretning og traditioner som fastelavn, ligesom Julius Exners berømte malerier fra det sydlige Amager i 1800-tallet vækker historien til live.

Store Magleby var hjemby for hollandske bønder, “Hollænderbyen”. De kom til Amager i 1500-tallet, indkaldt af Christian 2. De havde godt kendskab til dyrkning af grønsager f. eks var guleroden, stort set ukendt i Danmark på den tid. Hollænderne var også driftige handelsfolk, søfolk og fiskere.

Frokost hos Cafe Espersen på Dragør Havn, hvor vi får en lille anretning med en genstand.

I Dragør Gamle By skal vi på byvandring med en guide. Byen er et af de bedst bevarede bymiljøer i Danmark med huse helt tilbage fra 1700-tallet. De gulkalkede huse med rødt tegltag, står skulder ved skulder langs de brostensbelagte gader. Byens historie er tæt forbundet med havnen, der altid har været livsnerven for Dragør By. Havnen er i store træk bevaret med det tidligere Lodstårn som byens vartegn. I havnen findes også museumskutteren Elisabeth K571, der sejlede mange jøder i sikkerhed til Sverige under Anden Verdenskrig.

Hvis man ikke kan klare byvandringen, vil det være muligt at blive hos Cafe Espersen, hvor der så vil komme en guide og fortælle om Dragør Gamle By og Havn.

Eftermiddagskaffe med kage, indtages også hos Cafe Espersen, herefter kører vi hjemad.

 

Heldagstur til H.C Andersens Hus og Frydenlund Fugle Zoo.

Onsdag den 24. August 2022 og

Onsdag den 31. August 2022

 

Heldagstur til H.C Andersens Hus og Frydenlund Fugle Zoo.

 

Tur til det nye H. C. Andersen museum i Odense.

Vi starter med et besøg i bussen af en guide, som fortæller lidt om museet. Dernæst følger guiden os over til det nye museum, hvor vi får headset på. Gennem disse får vi forklaring til hvert rum og billede vi ser. Mange af billederne bliver levendegjort visuelt – meget spændene og interessant at opleve!

HC Andersen blev født den 2. april 1805 i et lille gult hjørnehus på Hans

Jensens Stræde. Mange af hans eventyrer tager udgangspunkt i hans barndom

Hotel Odeon

2 retter inkl. 1 glas vin, øl eller vand 

Røget laks med frisk ost, agurk & urter

Velfærdskylling med sensommer grønt & estragon sauce

 

Efter dejlig frokost kører vi til Frydenlund Fugle Zoo.

Danmarks Fugle Zoo er en smuk lille ”Oase” midt ude i den fantastiske      Fynske natur.

Danmarks Fugle Zoo har 800 fugle fra stort set hele verden, og de er placeret med stor respekt rundt om i det smukke kuperede terræn, som Fugle zoo er

beriget med. Turen rundt i den 6 ha. store Fugle zoo er på 2 km, men der er rig

mulighed for at sidde ned mange steder undervejs og nyde den flotte fynske

natur og alle fuglene. Vi har både søer, moser og store dale, som vi værner

meget om, og fuglene nyder denne rå natur hver dag. Alle vore anlæg er meget store, for at fuglene kan få deres rette frihed. Ænderne kan svømme, de store strudse kan løbe rundt, og de store papegøjer flyver frit rundt i deres voliere.

 

Simi Jan

 

Simi Jan

 Da Taliban tog magten - en barsk beretning fra frontlinjen.

 

Den dag Taliban indtog Kabul, tonede Simi Jan frem på de danske tv-skærme, direkte fra Kabul, for at berette om verdenshistorien. Hun var samme dag landet i Kabul med det sidste fly, inden alle kommercielle fly blev indstillet. For da alle begyndte at flygte, pakkede hun sine ting og tog af sted.

De kommende dage var hun som en af få internationale journalister – og den eneste danske – helt tæt på de kaotiske evakueringsscener ved lufthavnen, hvor tusindvis af desperate kvinder, mænd og børn forsøgte at flygte. Hun mødte traumatiserede børn, der var blevet væk fra deres forældre. Kvinder, der

frygtede for deres liv og mænd i gråd.

Simi Jan blev senere selv evakueret i et amerikansk transportfly sammen med flere hundrede afghanere. Blot et døgn inden et stort selvmordsangreb dræbte mindst 182 mennesker heriblandt 13 amerikanske marinesoldater, netop der, hvor hun havde befundet sig hver dag.

Hør Simi Jans barske og personlige beretning fra frontlinjen.

 

Morten Hemmingsen

Onsdag den 26. oktober 2022

Morten Hemmingsen

 Et spændende og musikalsk foredrag med Morten fra den succesfulde tv-serie Badehotellet.

Få et unikt indblik i Morten Hemmingsens arbejde med Badehotellet og

karakteren Morten Enevoldsen.

Hør blandt andet om:

Hvad gør Badehotellet til en succes?

Sange og musik fra Badehotellets tid

Hvordan skaber man en serie, der foregår for 90 år siden?

Hvad sker der bag kameraet på Badehotellet?

Hvordan har Morten fundet frem til “Morten”?

Foredraget rundes musikalsk af med en lille akustisk koncert. Morten

Hemmingsen bliver ofte brugt som sanger, og udgiver dansk musik under navnet Hjertekur. Her er muligheden for at høre ham live. Mød Morten Hemmingsen i en personlig og afslappet atmosfære og nyd et foredrag med flotte billeder og spændende historier fra Badehotellet, krydret med en masse musik.

 

Juleafslutning

Mandag den 13. December 2021

 

Vores faste nissebande Butterflies

kommer igen i år og underholder os

med julens sange.

 

Mandag den 16. Januar 2023

 

Anne Laxholm

 

Foredraget er baseret på Anne Laxholms bog: ”Giv mig et år”, hvor Anne fortæller om sit liv i danseverdenen. Anne vil bl.a. fortælle om, hvordan dansen bragte hende og hendes mand sammen, om deres

fælles danseeventyr i England og rejsen tilbage til Danmark 28 år senere. Til trods for at dansen på mange måder har været et stort eventyr, førte det samtidig til en masse udfordringer – både i forbindelse med dansekarrieren, men også i forhold til livets andre aspekter – heriblandt deres ægteskab,

partnerskab og ikke mindst rollen som iværksætter.

Et foredrag om en karriere som elitesportsudøver, rollen som iværksætter,

medejer af et succesrigt firma og ikke mindst rollen som en af de populære dommere i TV2’s underholdningsprogram ”Vild med Dans” .

 

Nyeste kommentarer

23.10 | 05:35

Hej Karin
Jeg skal bruge følgende oplysninger
Adresse
Tlf.nr
Mail
Mvh Vivi Nielsen
Kasserer
Nutidens Kvinder, Næstved

22.10 | 15:08

Jeg har læst jeres program der er flere ting jeg gerne vil deltage i.

21.04 | 19:36

Tak for en rigtig god dag, med dejlig mad og god underholdning.
Det var en god 100 års fødselsdagsfest.
Venlig hilsen
Ilse- Birthe og Tove🤗🤗🤗

09.04 | 09:27

Har fået en ny mail adresse